Tesis doctorals del grup BE
TESIS DOCTORALS DIRIGIDES PER MEMBRES DEL GRUP BIOTECNOLOGIA ENOLÒGICA EN ELS ÚLTIMS ANYS (SOTA, TESIS EN PROCÉS)
Paloma Toraño Jiménez
Efecto de las manoproteínas de levadura sobre Oenococcus oeni y la fermentación maloláctica del vino.
2024. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès
Rafael Torres Guardado
2023. Directors: Cristina Reguant & Albert Bordons
Candela Ruiz de Villa Sardón
New perspectives on malolactic fermentation and organoleptic improvement of wines: Influence of Torulaspora delbrueckii on different types of winemaking.
2023. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès
Helena Roca Mesa
2022. Directores: M.J. Torija & G. Beltran
Xiaolin Zhu
Microbiological Non-GMO approaches for the reduction of ethanol in wines.
2021. Directors: Y. Navarro, G. Beltran & A. Mas
http://hdl.handle.net/10803/674828
Mercè Sunyer
Physiological effects of indolic compounds on wine yeast metabolism.
2021. Directors: M.J. Torija & G. Beltran
Melatonin metabolism in yeast cells during alcoholic fermentation.
2019. Directors A. Mas & M.J. Torija
Jessica Lleixà
Influence of non-Saccharomyces yeasts on winemaking and quality.
2019. Directors A. Mas & M.C. Portillo
Judith Franquès
2018. Directors C. Reguant, A. Bordons & I. Araque
Beatriz González
Filamentous growth in wine yeast: signal triggering and genetic factors involved.
2017. Directors G. Beltran & M.J. Torija
Jennifer Vázquez
Antioxidant effect of melatonin on Saccharomyces and non-Saccharomyces wine yeasts.
2017. Directors MJ. Torija & G. Beltran
Chunxiao Wang
New approaches to estimate microbial diversity of alcoholic fermentation.
2016. Directors A. Mas & B. Esteve-Zarzoso
Florencia Sainz Pérez
Selection and optimization of acetic acid bacteria for D-gluconic acid production.
2016. Directors M.J. Torija & A. Mas
Mar Margalef Català
Oenococcus oeni response to wine stress: role of glutathione and thioredoxin systems.
2016. Directors C. Reguant, A. Bordons & S. Torriani
Valentina Martín Russo
Hanseniaspora vineae: caracterización y su uso en la vinificación.
2016. Directors A. Mas & F. Carrau
Carolina Ilabaca Díaz
Identificación de microbiota bacteriana relacionada con procesos enológicos en Chile.
2016. Directors A. Bordons, A. Peña & J. Romero
María Martí Raga
2015. Directors A. Mas, G. Beltran & P. Marullo
Mª José Valera Martínez
2014. Directors A. Mas & E. Mateo
THESIS IN PROGRESS
Sandra Martín : Establishment of a microbiological consortium to improve the quality and stability of wine. Directors: M. Jesús Torija & Gemma Beltran.
Andrea Irene Silva Claros : Diseño de consorcios microbianos para mejorar la producción de compuestos derivados de aminoácidos aromáticos (AADC) en fermentaciones vínicas. Directors: Gemma Beltran & M. Jesús Torija.
Eugenia Iturritxa Vélez del Burgo : La cerveza artesana en el País Vasco: Historia, análisis del sector actual, levaduras locales y su potencial en el sector cervecero. Directors: Anne E. Hill (Heriot Watt University, Edinburgh UK) & M. Jesús Torija.
Katherine Bedoya : Pied-de-cuve optimization from grape must alcoholic fermentation. Directors: Albert Mas, Nicolas Rozès & Carmen Portillo.
Violeta García Viñola : Efecto del ácido fumárico y lípidos de lías sobre la fermentación maloláctica. Directors: Nicolas Rozès & Cristina Reguant.
Jacqueline Rodríguez Rey : Efecto de las lías de levadura sobre la fermentación maloáctica. Directors: Cristina Reguant & Nicolas Rozès.
Camilo Andrés Toro Silva : . Directors: M. Jesús Torija & Gemma Beltran.
Leandro Sanfilippo : . Directors: Carmen Portillo & Gemma Beltran.