Actualment, els projectes actius del grup de biotecnologia enològica són:
-2020-2023. Establecimiento de consorcios microbianos para la mejora de la calidad y estabilidad de los vinos. PID2019-108722RB-C33. Ministerio de Ciencia e Innovación. IP: Mª Jesús Torija & Gemma Beltran.
-2020-2024. Vine and Wine Innovation through scientific exchange (vWISE). H2020-MSCA-RISE-2019. Contract 872394. Project Coordinator: Pierre-Louis Teissedre (University of Bordeaux, France). Total Grant: 874.000€ IP URV: A. Mas. Budget: 82.800€ Partners: 13. 01/01/2020-31/12/2024
-2019-2024. EMJMD on Wine Tourism Innovation (WINTOUR). Erasmus + Key Action 1. Erasmus Mundus Joint Master Degrees. 564513-EPP-1-2015-ES-EPPKA1-JMD-MOB. 2.508.000€. Coordinator: Gemma Beltran (URV). 3 partners. Period: 01/09/2015-31/08/2020. Renovado 01/09/2019-31/08/2024.
En els últims anys, el grup ha obtengut diferents projectes que han financiat les nostres principals líneas de recerca:
- Línia de llevats i Bacteris acètics: En els darrers anys hem obtingut dos projectes del Pla Nacional (AGL2016-77505-C3-3-R i PID2019-108722RB-C33) en col·laboració amb la Universitat de Sevilla i el CSIC, que són continuació de AGL2013-47300-C13-1-R, en els quals es continua treballant en com i perquè sintetitzen els llevats compostos bioactius, així com en la utilització de consorcis microbians per augmentar la seva producció en les begudes fermentades. Tanmateix, s'ha continuat la col·laboració iniciada durant el projecte europeu WINESYS, amb un nou projecte europeu, COOLWINE, en el qual les estratègies d'evolució dirigida per la millora de llevats vínics iniciades en el projecte anterior, s'han focalitzat en la millora d'aquests llevats per reduir el grau alcohòlic dels vins. En aquest projecte europeu participa el Instituto de Ciencias de la Vid y el Vino (ICVV-Logroño), la Norwegian University of Science and Technology (Trondheim, Noruega), University of Gothenborg (Suècia) i European Molecular Biology Laboratory (Alemània).
- Línia de bacteris làctics: En aquesta línia, actualment s'ha treballat en l'efecte dels llevats no-Saccharomyces sobre la fermentació malolàctica i Oenococcus oeni, principal bacteri làctic implicat al procés. Per fer aquests estudis, hem obtingut dos projectes del Pla Nacional (AGL2015-70378-R i PGC2018-101852-B-I00), dels quals han sorgit diverses col·laboracions amb l'Institut des Sciences de la Vigne et du Vin (ISVV) de Burdeos.
- Línia Desenvolupament de Tècniques. En aquesta línia d'investigació on col·laborem tots els membres del grup, ha estat especialment activa amb la incorporació de MC Portillo, que va obtenir un projecte JIN, AGL2015-73273-JIN, i que actualment està contractada como professora visitant. En aquest projecte s'han utilitzat diferents tècniques òmiques per tal de poder aprofundir en el coneixement de l'ecologia i la dinàmica poblacional durant l'elaboració d'un vi.